Ancestry SideView Etnisitetsarv: Forstå resultatene dine (2023)

Har du sett resultatene fra Ancestry SideView Etnisitetsarv ennå? I dette innlegget kan du lære hvordan du forstår etnisitetsfordelingen etter foreldre, og lær mer fra DNA-resultatene dine.

Du vil oppdage:

  • Hvordan vite hva som er forelder 1 og forelder 2
  • Hva du skal gjøre hvis du har en ukjent forelder
  • Hvor nøyaktig den prosentvise sammenbruddet er av din mors kontra fars side
  • Og mer!

Fortsett å lese for å lære mer...

Ancestry SideView Etnisitetsarv: Forstå resultatene dine (1)

Jeg vet at jeg ikke er den eneste personen som elsker denne funksjonen, som ble lansert i 2022. Noe av det første jeg ønsket å vite da jeg først brukte det, er hvilken av besteforeldrene mine som ga morens europeiske jødiske DNA til henne .

Heldigvis er dette akkurat den typen informasjon somAncestry SideViewresultater kan hjelpe oss å lære. Nedenfor finner du ut nøyaktig hvordan jeg oppdaget svaret – og hvordan du kan se detaljene avslørt i dine egne resultater.

For å lære om kromosommaleren på Ancestry, som bruker SideView-teknologien, les følgende innlegg:

  • Hva er kromosommaleren på aner?

Hvordan viser SideView informasjon fra foreldrenes DNA?

Hver person arver 50 % av morens DNA og 50 % av farens gener. Ancestry DNA SideView-funksjonen er i stand til å skille ut hvilke regioner du sannsynligvis har arvet fra hver av de to foreldrene dine, fra informasjon som finnes innenfor halvparten av DNA-et ditt som er sendt fra hver forelder.

SideView-funksjonen bruker en felles DNA-analysestrategi, med noen få høyteknologiske fremskritt og fordelen med det største forbruker-DNA-testnettverket, for å utføre noe som kalles «fasing» av genomet vårt. Fasing er i hovedsak å sortere DNAet vårt for å tilordne alle genene våre til enten mors eller fars kromosomer.

Ancestry SideView Etnisitetsarv: Forstå resultatene dine (2)

I grafikken fra min mors etnisitetsarv kan du se at den til venstre viser foreldre 1 og foreldre 2. Hver farge i sirkelen tilsvarer et område på min mors etnisitetsestimat.

Som jeg nevnte ovenfor, var jeg nysgjerrig på å vite sikkert hvilken side av min mors familie som var kilden til DNA-et mitt som matchet den europeiske jødiske regionen. Da vi vokste opp, hadde familien vår historier om mulige jødiske aner på hennes side av familien.

Hvis jeg klikker på "European Jewish"-knappen på SideView-resultatene, vil jeg kunne se hvilken forelder som hadde den regionen i DNA-et som de ga videre til moren min:

Ancestry SideView Etnisitetsarv: Forstå resultatene dine (3)

Ancestry vet ikke hva mine besteforeldres DNA ville vist hvis de var her for å ta en DNA-test i dag. SideView-resultatene er ikke det samme som å ha tilgang til 100 % av deres DNA, siden min mor bare arvet 50 % deres DNA.

Imidlertid viser det tydelig at bare én forelder (spesifikt forelder 2) ga DNA til henne som samsvarte med den europeiske jødiske regionen. Det skal bemerkes at den andre besteforelderen kunne ha hatt DNA som matchet den europeiske jødiske regionen i de andre 50 %-delen av deres DNA som de ikke ga videre til moren min.

Selv om det ikke er det samme som at besteforeldrene mine tar en DNA-test, er dette det "nest beste". Det er nesten som å ha deres DNA.

Som du kanskje har lagt merke til, sier SideView-resultatene ikke "Mor" og "Far". Dette er fordi Ancestry DNA-testen er basert på autosomalt DNA, som er likt arvet fra både mor og far og ikke kan skilles ut på grunn av det biologiske kjønnet til forelderen.

Autosomalt DNA er annerledes ennmitokondrielt DNA allearver fra sin mor, Y-DNA som menn arver fra sin far, ellerX-DNAat kvinner arver fra sin morogfar.

På dette tidspunktet viser SideView-resultatene oss bare hvordan resultatene våre er delt mellom våre to foreldre. AncestryDNA er fortsatt ikke i stand til å fortelle oss hvilken forelder som er vår mor og hvilken som er vår far, men det er noen enkle forskningsstrategier å bruke for å hjelpe oss å finne ut av denne viktige detaljen på egenhånd.

Hvordan vite hvem som er forelder 1 eller forelder 2

Den enkleste måten å vite hvilken forelder som er forelder 1 eller forelder 2, er å se på den detaljerte oversikten som er lenger ned i SideView-resultatene. Du vil kunne finne viktige ledetråder i denne mer detaljerte listen over etnisiteter som samsvarer med DNA-et du har arvet fra hver av foreldrene dine.

Sjekk DNA-treffene dine for ledetråder

Den enkleste måten å finne ut hvem foreldre 1 og foreldre 2 er, er å få tilgang til DNA-treffene dineGruppert etter foreldre. Hvis du allerede har identifisert hvordan dine nærmeste DNA-treff er relatert til deg, vil du raskt kunne finne ut hvilken forelder som er din mors- og farslinje.

Hvis etter at du har sett på DNA-treffene dine, du fortsatt ikke er sikker på hvilken forelder som er hvilken, ikke bekymre deg. Det er fortsatt mer du kan gjøre for å prøve å finne ut av ting.

I tillegg, når du er i stand til å vite hvilken forelder som er hvilken på DNA-matchlisten din, vil du kunne finne ut hvordan flere treff er relatert til deg.

Se etter et etnisitetsområde som du vet at den andre forelderen ikke har

Det første du bør prøve er å se etter en etnisitetsregion som du vet at den ene forelderen sannsynligvis hadde og den andre sannsynligvis ikke hadde. For eksempel, hvis moren din var irsk og dansk og alle farens forfedre var fra Sør-Italia, kan du utlede at de 15 %Sardiniafra foreldre 2 betyr at foreldre 2 er din fars side.

Dette er nøyaktig strategien jeg brukte for å regne ut foreldre 1 og foreldre 2 på min mors DNA-resultater.

Nedenfor er min mors mer detaljerte SideView etnisitetsarv prosentvis oppdeling etter mors vs. fars side, bare at vi ser etikettene til Foreldre 1 og Foreldre 2:

Ancestry SideView Etnisitetsarv: Forstå resultatene dine (4)

Jeg kan fortelle at Parent 2 har de europeiske jødiske aner i DNAet de ga til min mor, som vi allerede visste fra den interaktive grafikken som jeg viste tidligere i dette innlegget. Hvis jeg tenker på hva jeg vet om min mormor og bestefars forfedre, ser jeg en lett anelse om hvilken besteforelder som er forelder 1 eller forelder 2.

Min mormors foreldre var barn av tyske og polske immigranter. Min bestefars far var slovakisk, men moren hans var irsk og skotsk.

Hvis du ser nøye på grafikken, vil du legge merke til at foreldre 1 viser 16 %Skottlandog 6 %England og Nordvest-Europa. Det er klart at bestefaren min er foreldre 1 og bestemoren min er foreldre 2.

Sjekk foreldrenes DNA-resultater

Hvis du ikke vet så mye om foreldrenes forfedre, men du har tilgang til en forelders DNA-resultater, kan du bruke resultatene deres for å begrense alternativene for foreldre 1 og foreldre 2. Hvis du for eksempel vet at mor viste ikke noe DNA fra urfolk i Amerika på resultatene sine, men foreldre 1 har 4 % på resultatene dine, så kan du kanskje utlede at foreldre 1 er din fars side.

Hva om du har en ukjent forelder, er adoptert eller ikke vet noe om slektstreet ditt?

Å trene foreldre 1 vs. foreldre 2 kan være litt mer komplisert hvis du ble adoptert eller har en forelder som er ukjent for deg, eller hvis du vet veldig lite om foreldrenes forfedre. Likevel er det fortsatt metoder du kan prøve for å finne ut hvilken som er mest sannsynlig foreldre 1 og foreldre 2.

Ideene nedenfor vil variere i brukervennlighet og nøyaktighet, men de kan bare hjelpe deg med å løse mysteriet. Det bør også bemerkes at våre etnisitetsestimater fortsatt bare er estimater, noe som er veldig viktig å vite når vi utforsker DNA-resultatene våre.

Har du tilgang til DNA-resultatene til noen nære slektninger?

Hvis du kan se etnisitetsestimatet til nære slektninger, for eksempel en tante, onkel eller besteforeldre, kan du kanskje bruke disse resultatene for å få en bedre ide om hvilken side foreldre 1 og foreldre 2 passer best med.

Selv et halvsøsken kan hjelpe deg med å finne ledetråder. Hvis du for eksempel har en fars halvsøsken, kan du se på hvilke regioner du deler til felles for å finne ut hvilke generelle regioner du kan ha arvet fra faren din.

Når du vet hvilke regioner du sannsynligvis har fått fra faren din, kan du se om disse regionene passer best til foreldre 1 eller foreldre 2 på SideView-resultatene dine.

Dette fungerer best hvis din halvsøskens mor og din far hadde forskjellige forfedres bakgrunn, selvfølgelig, men det er fortsatt verdt å prøve denne metoden hvis du trenger flere ledetråder.

Hørte du noen familiehistorier om foreldrene dine?

Noen ganger kan en historie gi en pekepinn på en unik region som du ser på foreldrenes sammenbrudd som kan hjelpe deg med å finne ut hvilken som er far eller mor.

Mannen min ble adoptert som et lite barn, men han kjenner identiteten til sine biologiske foreldre. Imidlertid hørte han bare biter av historier om deres mer generelle forfedres opprinnelse mens han vokste opp.

Ancestry SideView Etnisitetsarv: Forstå resultatene dine (5)

Bildet ovenfor er fra min manns SideView etnisitetsprosentoversikt med foreldre 1 og foreldre 2 som vises, med totalen hans til høyre i "Du"-kolonnen. Kan han fortelle hvem som er hans mor og far?

Han er ikke sikker, men han vet at hans mors familie ble sagt å ha hatt dypere røtter i deres urbefolkningslandsby. De gamle fotografiene han har av henne viser henne iført tradisjonelle klær.

Begge foreldrene hans har tydeligvis omfattende indianske aner, det er vanskelig å si om 46 % vs. 48 % er nok til å være sikker på hvilken forelder som er hans mor. Men mannen min ønsker å jobbe med den antagelsen og deretter snu hvis vi finner ut at han tok feil senere.

Han har planer om å be noen halvsøsken om å ta en DNA-test, som vil hjelpe ham med å teste hypotesen. Ancestry jobber med å utvide SideView-funksjonen for å hjelpe oss med å fase DNA-treffene våre, noe som betyr at mannen min til slutt skal kunne sortere DNA-treffene etter foreldre 1 og foreldre 2 – og avsløre hvilke etnisiteter han har arvet fra hver enkelt.

Kan du merke foreldre 1 og foreldre 2 på Ancestry Sideview?

Når du har funnet ut hvem av foreldrene dine som er forelder 1 eller forelder 2, kan noen Ancestry DNA-kunder være i stand til å redigere foreldreetiketten på sidevisningsresultatene dine. Denne funksjonen lar deg tilordne mors- og farsidene dine til foreldre 1 og foreldre 2.

Per dette punktet ser det ut til at det kanskje bare er mulig å tilordne overordnede etiketter som mor eller farhvis minst én forelder også har testet med Ancestry DNA.

Hvis denne funksjonen er tilgjengelig for deg, er måten du gjør dette på ved å klikke på koblingen "Rediger foreldre" på din sidevisnings detaljerte sammenligning. Et skjermbilde vil vises som viser deg din foreldre 1-etnisitet, og du vil bli bedt om å velge om disse regionene samsvarer med din fars eller mors side.

Bildet nedenfor viser hvor du kan klikke for å redigere foreldre. Igjen, dette kan bare være tilgjengelig hvis minst én forelder har testet med Ancestry.

Ancestry SideView Etnisitetsarv: Forstå resultatene dine (6)

Alt du trenger å gjøre er å klikke på "mor" eller "far"-knappen for å tildele foreldre 1 etnisitet til din mor eller far. Når du velger, blir den andre forelderen automatisk tildelt.

Ancestry SideView Etnisitetsarv: Forstå resultatene dine (7)

Hvis du gjør en feil eller tilfeldigvis tanker om hvilken forelder som er forelder 1 eller forelder 2, kan du alltid gå tilbake gjennom den samme prosessen og endre den. Når du gjør det, bør etikettene endres med en gang.

Hvor nøyaktig er etnisitetsfordelingen etter mors og fars side?

Ancestry anslår at SideView etnisitetsarvfordelingen etter forelder er omtrent 95 % nøyaktig for 90 % av kundene deres. Dette er et høyt nivå av nøyaktighet, og jeg har hørt veldig positive rapporter fra lesere som har sett resultatene deres.

Videre ser jeg god nøyaktighet for de som kan se foreldrenes DNA-resultater så vel som deres SideView-resultater. Resultatene stemmer med andre ord generelt.

Det er viktig å nevne at vi fortsatt noen ganger har regioner som vises feil på resultater,spesielt når regionen er nabo til en lignende region. For eksempel er det ikke uvanlig å se et barn ha Sverige og Danmark på resultatene mens forelderen har Norge.

Ingen fornærmelse mot svensker eller dansker, eller nordmenn, som har forskjellige kulturer og skikker, selvfølgelig, men disse tre landene deler omfattende forfedres opprinnelse. Det betyr at det kan være vanskelig å skille disse regionene, og andre regioner med lignende forbindelser (les: Skottland, Irland, England, etc, blant mange andre steder i verden), på DNA-resultater.

Konklusjon

Jeg håper at dette innlegget har hjulpet deg med å forstå mer om SideView-resultatene dine og hvordan du kan bruke informasjonen du lærer til å forstå mer om dine forfedre.

Hvis du har et spesifikt spørsmål om SideView-resultatene dine, kan du delta i diskusjonen nedenfor, så skal vi prøve å hjelpe!

Takk for at du leste i dag.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nicola Considine CPA

Last Updated: 25/09/2023

Views: 5577

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nicola Considine CPA

Birthday: 1993-02-26

Address: 3809 Clinton Inlet, East Aleisha, UT 46318-2392

Phone: +2681424145499

Job: Government Technician

Hobby: Calligraphy, Lego building, Worldbuilding, Shooting, Bird watching, Shopping, Cooking

Introduction: My name is Nicola Considine CPA, I am a determined, witty, powerful, brainy, open, smiling, proud person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.