Følge barna dine på sosiale medier (24 eksperttips for foreldre) | SmartSocial.com (2023)

Det er et digitalt dilemma som plager foreldre. Bør du følge barna dine på sosiale medier?Vi rådførte oss med 25 eksperter, og de er alle enige – ja, absolutt!

DePew Research Center undersøktforeldre om dette og oppdaget at flertallet allerede overvåker barnas nettaktivitet på en eller annen måte. Så hvordan kan foreldre holde barna trygge på nettet og oppmuntre til god digital oppførsel uten å være for påtrengende?

På denne siden finner du tips for 1) hvordan du kan snakke med barna dine om forventninger på sosiale medier, 2) hvordan du følger dem respektfullt uten å gjøre dem flaue foran venner eller presse dem til å skjule sosiale medier, og 3) når og hvordan du reagerer på røde flagg du ser i deres sosiale medier.

Følge barna dine på sosiale medier (24 eksperttips for foreldre) | SmartSocial.com (1)

Tips for å snakke med elevene om å følge dem

1. Snakk som familie nå om sosiale medier og legg dem til som venn

Brandon Walsh, administrerende direktør,Dadsagree.com

Følge barna dine på sosiale medier (24 eksperttips for foreldre) | SmartSocial.com (2)

Før eller siden vil barnet ditt være på sosiale medier, så nå er det på tide å begynne å snakke med dem om sosiale medier.Hvis du er den som oppretter sin første sosiale mediekonto for dem, vil du være deres første venn.

Du kan opprettholde et forhold til dem på nettet ved å dele memer og merke dem i morsomme og interaktive videoer. Dette kan være de mest praktiske måtene å opprettholde et online forhold til barnet ditt. Videre kan du dele pedagogiske videoer med dem for å hjelpe dem med å forme deres perspektiv på ting. Komplimenter for bilder de deler og kommenter alle innlegg de deler.

Disse handlingene er ikke personvernpåtrengende, men hjelper deg å holde kontakten.

2. Kommuniser farene, fremhev det positive og ha regelmessige innsjekkinger

Josh Ochs, grunnlegger,SmartSocial.com

Følge barna dine på sosiale medier (24 eksperttips for foreldre) | SmartSocial.com (3)

Foreldre bør ha en åpen samtale med barna sine om farene ved visse applikasjoner og hva de skal se etter på sosiale medier. Selv om det er godt å være på hver app som barnet ditt er på (og å følge dem på disse appene)det er også viktig å ha påloggingsinformasjonen til hver sosiale mediekonto barnet ditt bruker.

Dette sikrer også at studenten din ikke kan begrense visninger/blokkere deg (og de vil vite at du sjekker inn fra tid til annen, noe som hjelper dem å innse at visdommen din også er online).

Sørg for at du regelmessig har planlagte innsjekkinger og samtaler med barna dine om innlegg på sosiale medier, rovdyr på nettet og alt de måtte ha spørsmål om.Det er en god idé å lære alt du kan om plattformene de er på, slik at du er mer kunnskapsrik om emnet og hva som foregår på nettet.Lær om alle de populære appene medSmartSocial foreldrewebinareller.

3. La barna få vite at du er der for å beskytte, men ikke vær for invasiv

Mollie Newton, forelder, grunnlegger, Pet Me Twice

Følge barna dine på sosiale medier (24 eksperttips for foreldre) | SmartSocial.com (4)

Det er greit for foreldre å overvåke barna sine på nettet.Dette er for å sikre at du holder dem borte fra rovdyr på nettet, og at det de lærer er nyttig, passende, morsomt og forbedrer deres velvære.

Det som ikke er greit er å urimelig manipulere dem selv om de ikke har gjort noe galt og du bare vil beskytte dem mot fremtidige feil.

Imidlertid er det garantert mange mer effektive tips for å beskytte barna dine uten å nødvendigvis kontrollere dem.Vær åpen, snakk med dem om nettsikkerhet og hvordan den digitale verden kan påvirke dem i alle aspekter.

La barna dine ha sitt eget privatliv, spesielt hvis du vet at de er kunnskapsrike nok til å håndtere det. Ikke vær altfor invasiv når det gjelder aktivitetene deres, for det er da de kan begynne å holde på hemmeligheter.

4. Ikke hold hemmeligheter for barna dine

Vickie Pierre, BuyAutoInsurance.com

Følge barna dine på sosiale medier (24 eksperttips for foreldre) | SmartSocial.com (5)

Det verste en forelder kan gjøre når de prøver å overvåke eller samhandle med barna sine på nettet, er å holde det hemmelig.Å forsøke å spore oppførselen deres i hemmelighet vil bare drive en kile mellom deg og barnet ditt. Det er greit å være på forhånd. La dem få vite at du vil sette inn tiltak for å sikre deres sikkerhet.

Hvis du er bekymret for at barnet ditt ikke vil svare på engasjementet ditt, kan du prøve å søke hjelp fra en betrodd familievenn eller slektning. Be dem om å "bli venn med" barnet ditt på sosiale medier, og spør dem av og til hvem de snakker med.

Å ha en annen stemme enn din kan vise seg å være effektiv for å få dem til å åpne seg når det er nødvendig.

5. Sett et eksempel på hvordan du kan være sunn på nettet

Ryan Cook, digital markedsføringsspesialist, episk markedsføring

Følge barna dine på sosiale medier (24 eksperttips for foreldre) | SmartSocial.com (6)

Jeg synes foreldre definitivt bør følge barna sine på Instagram, Tik Tok, Snapchat og andre former for sosiale medier.

Foreldre bør gi barna et godt eksempel på hvordan de kan være en oppløftende, sunn stemme på sosiale medier, og når barna deres legger ut noe, bør foreldre og familiemedlemmer ideelt sett være de første som heier på innlegget og engasjerer seg i det.De fleste av oss er ganske selvbevisste på sosiale medier, og det å ha kjære rundt oss feirer oss og heier oss frem er en stor fordel. På alle måter bør foreldre interessere seg for det barna deres har interesse for, og forsøke å forstå barnas verden og være en del av den. Dette gir lykkelige, sunne familier.

Det er også en god måte for foreldre å overvåke hva barna deres føler og sliter med, slik at de kan være en bedre hjelp og støtte.

6. Ha en åpen samtale, be om å følge med og hold deg i bakgrunnen

David De Haan, eier, gjennomgang av Stand Up Paddle Boards

Følge barna dine på sosiale medier (24 eksperttips for foreldre) | SmartSocial.com (7)

Det første og viktigste er å snakke med barna dine.La dem vite at det de legger ut sannsynligvis vil forbli på internett for alltid.Lær dem å alltid være snille og ikke poste noen sårende kommentarer eller vitser. Med dette i tankene vil de tenke seg om to ganger før de legger ut.

Om å følge dem på sosiale medier synes jeg du bør spørre. Hvis du følger uten deres tillatelse, kan de blokkere deg. Hvis de godtar å la deg følge dem, vær kul. Ikke vær over hele kommentarfeltet eller tag dem i innleggene dine, med mindre de ønsker det.

7. Lær hvordan apper fungerer for deg selv og få passord

Andrew Selepak, PhD,Professor i sosiale medier ved University of Florida

Følge barna dine på sosiale medier (24 eksperttips for foreldre) | SmartSocial.com (8)

For allepositive til sosiale medier, er det mye negativt, inkludert nettmobbing, som påvirker yngre mennesker mye mer enn voksne. Økningen i nettmobbing blant unge mennesker har også ført til en økning i barndomsdepresjoner, spiseforstyrrelser og til og med selvmord.

Selv om det å følge barnet sitt på sosiale medier betyr at en forelder som et minimum har en sosial mediekonto for å følge barnet sitt på Instagram eller Facebook, betyr det ikke at forelderen vet hvordan de skal bruke kontoene.

Foreldre bør også sørge for at de har passordene til alle kontoer barna bruker, slik at de kan se direktemeldingene barna sender og mottar.

Selv om offentlig nettmobbing er et problem, er det også privat nettmobbing, og bare ved å ha barnets passord på kontoen deres kan de være sikre på at de verken er en mobber eller et offer. Og selv om en forelder har barnets passord, kan barnet fortsatt opprette flere kontoer utenfor foreldrenes våkne øye. Dette er grunnen til at det er viktig for foreldre å vite hvordan plattformene fungerer og være på utkikk etter flere skjulte kontoer og kanskje til og med overvåke barna deres på nettet.

8. Sett grunnregler og forventninger før du følger barna dine på sosiale medier

Følge barna dine på sosiale medier (24 eksperttips for foreldre) | SmartSocial.com (9)

Dr. Chester Goad, tidligere rektor/lærer i K-12,Forfatter

Foreldre bør følge unge ungdommer på sosiale medier og bruke skjønn og følge eldre elever etter å ha hatt en meningsfull diskusjon som setter grunnregler og forventninger.Yngre barn kan ha nytte av sporadiske positive tilbakemeldinger og oppmuntringer fra en forelder på nettet, men generelt utenom høytider og spesielle omstendigheter bør foreldre unngå eller begrense innlegg på barnas sosiale medier.

Uansett alder, vær oppmerksom på innlegg og hold et våkent øye for bekymringsfulle motsetninger til det virkelige liv. Ekstreme forskjeller mellom følelsene og uttrykkene som er inkludert i innlegg på sosiale medier og følelsene og uttrykkene som er vitne til hjemme er røde flagg.

Se etter photoshopte selfies og andre bevis på urealistiske skildringer av livet. Ha en samtale om forskjellene på sosiale medier og det store bildet av hverdagen, diskuter autentisitet og kroppsbilde, og søk selvfølgelig bistand fra fagfolk dersom du merker tegn på depresjon.

Tips for å respektfullt følge barna dine

9. Overvåk selv og ta en fridag i uken fra sosiale medier

Cindy Muchnick,Forfatter

Følge barna dine på sosiale medier (24 eksperttips for foreldre) | SmartSocial.com (10)

Foreldre kan hjelpe til med å overvåke tenåringens teknologibruk ved å holde kommunikasjonslinjene åpne med tenåringene.

Vi oppfordrer deg til å ta en dialog med familien din om hvilke tekniske regler som vil bli opprettholdt i husholdningen din og for best mulig å finne ut hvordan enhetene dine ikke vil dele deg. Reflekter over foreldrepraksisen din når den er relatert til teknologi, og bestem din egen avhengighet av enhetene dine.

Tenåringsdatteren min lærte om teknisk selvovervåking på klassen hennes i menneskelige ferdigheter på skolen; nå kan hun måle hennes personlige teknologibruk på forskjellige apper.

Hun ba våre familiemedlemmer om også å overvåke seg selv på ukentlig basis.Og vet du hva? Det var sjokkerende å se hvordan tiden vår er delt inn i bruksminutter på ulike sosiale medier og applikasjonsplattformer – og disse minuttene tar ikke engang hensyn til tiden vi bruker på våre bærbare datamaskiner! Denne øvelsen var en flott vekker for meg, min ektefelle og mine andre tenåringer. Hvorfor ikke sjekke familiens bruk fra tid til annen?

10. Opprett en konto sammen og del aktiviteten med å bla gjennom sosiale medier

Sarah Walters, markedssjef, The Whit Group

Følge barna dine på sosiale medier (24 eksperttips for foreldre) | SmartSocial.com (11)

Tilsynelatende er det ingen riktige eller gale svar, bare valget og oppfølgingen du tar som du må leve med.

Jeg tror at å håndheve strenge regler tidlig vil bidra til å holde barna dine trygge og under nøye overvåking. Hvis barnet ditt spør om å få sine egne kontoer, så pålegg en regel om at de gir deg tilgang til å se aktiviteten deres. Registrer dem på en delt iPad eller datamaskin som er en felles konto mellom dere to.

Prøv å ikke få det til å virke som om du patruljerer aktiviteten deres, men som om det er noe dere to kan gjøre sammen.Prøv å se videoer de liker og le med dem av innholdet. Sitt med dem på sofaen og ha det gøy med dem mens de blar gjennom favorittkanalene og -kontoene deres.

Dette vil få det til å virke som en delt aktivitet dere har sammen som dere både liker og vil føle mindre som om dere overvåker det de gjør (og ikke gjør). Det vil også hjelpe deg å holde deg oppdatert på den nyeste teknologien og hva hver plattform handler om.

Til slutt, når de har sine egne enheter og du ikke overvåker dem så strengt, vil det ikke føles så påtrengende eller rart når du stikker innom for å se hva de gjør på disse sosiale kanalene.

11. Ikke vær altfor tilstede på deres sosiale medier

Carla Diaz, medgründer, Broadband Search

Følge barna dine på sosiale medier (24 eksperttips for foreldre) | SmartSocial.com (12)

Pretenåringer og tenåringer ønsker å ha privatliv og unngå sjenanse foran vennene sine som også følger dem. Selv om du kanskje vil kommentere alle bildene deres, vil de kanskje ikke ha det spesielt, så det er godt å ta et skritt tilbake.

Hvis de lar deg følge dem, hold en minimalistisk tilstedeværelse på siden deres.Lik bildene deres (og kanskje kommenter nå og da hvis du virkelig ikke kan holde tilbake), men ikke vær altfor tilstede. Å holde avstand er noen ganger den beste måten å opprettholde et sunt forhold på. Du må også stole på barnet ditt.

Så mye som du ønsker å beskytte dem, noen ganger er det beste du kan gjøre å lære dem om farene ved internett og deretter gå tilbake.Du vil ikke at de skal føles som om du ikke stoler på dem - det er da problemene begynner å dukke opp.

12. Finn din egen hensikt på sosiale medier atskilt fra barna dine

Andrew Taylor, direktør, Net Lawman

Følge barna dine på sosiale medier (24 eksperttips for foreldre) | SmartSocial.com (13)

Foreldre må ha sin egen hensikt på sosiale medier. Det kan være veldig fristende å kommentere alt de ser barna legge ut, menhvis det ikke er relevant eller spesielt interessant for deres direkte forhold, så er det best å ikke kommentere.

Foreldre må «holde seg» – bruke sosiale medier til andre sosiale interaksjoner enn å snakke med barna sine. De bør snakke med sine egne venner, kommentere og dele ting de synes er interessant. Dette hjelper barn til å føle seg friere fra å dømme fra foreldrene, vel vitende om at de ikke blir "overvåket" hele tiden.

13. Vær en nettvenn, men en forelder og vis tillit til barna dine

Carly Campbell,Mamma med vilje

Følge barna dine på sosiale medier (24 eksperttips for foreldre) | SmartSocial.com (14)

Foreldre må følge barna sine på sosiale medier - og hvis du som forelder ikke forstår hvorfor ... så må du utdanne deg selv påfarene ved sosiale medier.

Ha en ærlig samtale med barnet ditt om hvorfor du følger dem. La dem vite at det er fordi du ikke stoler på andre mennesker - ikke fordi du ikke stoler på dem. Og hvis de virker nølende, lov dem at du ikke vil engasjere deg i innleggene deres.

Du trenger ikke å være barnets beste venn – du må være barnets forelder.Du kan forsikre dem om at du som nettvenn aldri vil plage dem offentlig på noen måte (og så holde det løftet).Du vil kunne se hva de legger ut og ha private (personlig) samtaler om innleggene deres, og innleggene de engasjerer seg i.

Hvis barnet ditt er tenåring, og en venn med mor eller far skammer dem uendelig, kan du vurdere å gå så langt som å opprette en falsk sosial konto for å følge dem – og fortelle barnet ditt om det slik at de vet hvem denne personen er.

Hvis etter å ha lovet at du ikke vil engasjere eller flau barnet ditt, de fortsatt er imot at du følger dem eller de blokkerer deg, er det ikke urimelig å tro at de allerede legger ut ting de vet at du ikke vil være fornøyd med.

14. Opprett familiegrupper for sikkerhet på sosiale medier

Jessica Robinson,Den talende polymaten

Følge barna dine på sosiale medier (24 eksperttips for foreldre) | SmartSocial.com (15)

Med bruken av internettteknologi har folk i alle aldre, inkludert barn, begynt å bruke forskjellige typer apper. Men ettersom innholdet som er tilgjengelig på ulike apper og sosiale medier er variert, får barn tilgang til mye informasjon. Sammen med dette har nettmobbing også blitt ganske vanlig.

Som et resultat er det avgjørende for foreldre å være på appene barna deres bruker.Dette hjelper dem å forstå hva slags innhold som er tilgjengelig på en app, og gjør dem også i stand til å snakke om sikkerhetsproblemer med barna sine.

Her er noen tips for foreldre til å samhandle med barna sine på nettet:

 • Opprett familiegrupper:I disse dager har de fleste apper en funksjon for å opprette chattegrupper. Foreldre kan bruke denne funksjonen til å opprette familiegrupper og deretter samhandle med barna sine i disse familiechatgruppene. På disse chattegruppene kan de også dele cybersikkerhetsbevissthetsinnlegg med dem
 • Del barnas interesser:En av de enkleste måtene for foreldre å samhandle med barna sine på er ved å dele interessene deres. For eksempel, hvis et barn elsker å spille videospill, kan foreldre dele informasjon om nye videospill med dem. De kan velge de spillene som tilbyr en flerspillermodus og invitere barna til å leke med dem. På denne måten kan de åpne kommunikasjonsporter med barna sine og samhandle med dem på nettet

15. Lag en profil som ikke gjør barna dine flaue

Vickie Pierre, familie- og velværeskribent, QuickQuote.com

Følge barna dine på sosiale medier (24 eksperttips for foreldre) | SmartSocial.com (16)

I stedet for å bruke din egen personlige konto for å følge barnet ditt, kan du velge å opprette en spesiell, separat konto der du kan overvåke barnets oppførsel.Ved å gjøre det trenger ikke barnets venner og bekjente å vite at det faktisk er mor eller far som følger hans eller hennes konto.

Hvis du skal følge barnet ditt på sosiale medier,ikke vær anmassende.Aldri initier offentlige argumenter eller uenigheter om innleggene deres; i stedet, ta opp disse problemene privat. Ikke føl behovet for å kommentere alt barnet ditt legger ut og vis selvbeherskelse når det samhandler med barnets venner. Selv om du bør overvåke barnets konto ofte (minst en gang om dagen), føler du ikke behovet for å overvåke barnets konto hvert femte minutt.

Det kanskje viktigste en forelder som følger barnet sitt på sosiale medier bør gjøre, er å være åpen og ærlig.Gi aldri inntrykk av at du prøver å være kontrollerende, eller prøver å være lur. Snakk med barnet ditt om de reelle farene forbundet med sosiale medier, og sørg for at han eller hun forstår "hvorfor" bak handlingene dine. Og hvis du på noe tidspunkt blir bekymret for oppførselen deres, vær på forhånd og vær villig til å sette grenser.

Når og hvordan du skal reagere på røde flagg du ser

16.Sjekk inn daglig og følg magen din når noe virker "av"

Følge barna dine på sosiale medier (24 eksperttips for foreldre) | SmartSocial.com (17)

Myasia Burns, M.A., sjef for sosiale medier og PR i Red Ventures

Sjekk inn daglig – dette betyr ikke bare å se på profilen deres, men å forstå hva som er trending. Er det en farlig ny utfordring som feier over internett? Har den nådd barnets ungdomsskole ennå? Dette er ting du bør vite om.

Flagg ting av ekte bekymring. Noen flagg kan være:

 • Bruker barnet ditt språk på nettet som er skadelig for dem selv eller andre?
 • Mobber de noen eller er det noen som truer dem?

Dette er ting du bør bekymre deg for og bør tas opp direkte med barnet ditt. Hvis de rett og slett bare er litt mer provoserende enn du er vant til (men til syvende og sist ikke er en fare for noen), vil jeg anbefale at du fortsetter med forsiktighet, dvs. kanskje ikke nevner det umiddelbart.

Igjen, du vil ikke holde for mye over dem. Hvorfor ikke? Barnet ditt kan og vil finne måter å tilbakekalle din tilgang til sin digitale persona, som er i direkte konflikt med hva du ønsker. Private (eller enda verre, hemmelige) profiler kan være kilden til det mørkeste innholdet på internett. Oppmuntre til et sunt forhold ved å gi dem plass til å utforske hvem de vil være og omdirigere dem bare når det er absolutt nødvendig.

Poenget er å være tilstede, men ikke anmassende som forelder.

17. Bruk aldri avhørstiltak

Janeese Parker,Mahogny mental helse rådgivning

Følge barna dine på sosiale medier (24 eksperttips for foreldre) | SmartSocial.com (18)

Foreldre-barn-relasjonen kan være vanskelig å navigere i, spesielt i ungdomsårene hvor det er et stort skifte fra avhengighet av foreldre til utvikling av selvstendighet og personlig identitet. Gjennom sosiale medier er tenåringer i stand til å utvikle en online persona med venner på nettet som ligner på hvem de er i virkeligheten, eller teste grensene og eksperimentere med hvem de ønsker å bli. Når foreldre begynner å føle det uunngåelige trekket fra dem, kan sosiale medier være en av de beste måtene å lære hva barna deres driver med,men det kan ha en kostnad avhengig av deres tilnærming.

Hvis foreldre engasjerer barnet sitt gjennom sosiale medier, bør de først forstå at innholdet som presenteres er detikke alltid en indikasjon på leksjoner i hjemmet deres, og det er heller ikke en bekreftelse på at de er dårlige foreldre.

 • Ikke bruk avhør som en taktikk for å forstå begrunnelsen for det publiserte innholdet
 • Vær nysgjerrig, ikke dømmende, og bruk åpne spørsmål rundt hva som trakk dem til innholdet
 • Ring ut noe upassende med kjærlighet
 • Bruk kallenavnene deres for å finne «Finstas» (falske kontoer på Instagram) som vanligvis har innhold som tenåringer ikke vil at foreldrene deres skal se (Klikk her for å lære om falske Instagram-kontoer aka Finstas i)

18. Ikke døm dem på innleggene deres på sosiale medier

Donna Tang, budsjettekspert, CreditDonkey

Følge barna dine på sosiale medier (24 eksperttips for foreldre) | SmartSocial.com (19)

Jeg tror at en av de beste måtene foreldre kan samhandle med barna sine på er ved å holde en åpen sone med dem og utvikle et komfortnivå med dem.Hvis du forsikrer barna dine om at du er vennlig og du ikke dømmer, vil de være komfortable med å legge deg til som en nettvenn.Ta dem i tillit og sørg for at du har vært gjennom deres alder og vet hvordan ting er på den tiden.

Du kan deretter dele innlegg med dem, kommentere og engasjere deg i innholdet de deler. De kan gjøre det samme med deg også. På denne måten vil du også kunne holde kontroll på barna dine. Dessuten, hvis barnet ditt har en sidekonto der de ikke har lagt deg til, er det sjanser for at de følger seg selv. Du kan finne deres "hemmelige" sosiale mediekonto på denne måten gjennom litt graving uten å gi dem beskjed eller vise noen tegn på inntrenging.

19. Normaliser samtalen rundt innlegg i sosiale medier

Amy Duncan, grunnlegger,KindMommy.com

Følge barna dine på sosiale medier (24 eksperttips for foreldre) | SmartSocial.com (20)

Det er greit å følge barna dine på sosiale medier så lenge du ikke gir fra deg stemningen at du trenger inn på det sosiale området deres.Hvis du forfølger eller stopper dem fra å gjøre noe på sosiale medier, kommer de enten til å blokkere deg eller gjøre det for å gjøre opprør.I begge tilfeller vil det liksom beseire hele formålet med å følge dem på sosiale medier.

Jeg tror det viktigste tipset for å overvåke barn på nettet er å normalisere samtalen rundtapper.Gjør dem oppmerksomme på risikoen, og også når de diskuterer noe som ikke er relatert til sosiale medier, be dem om å sjekke det ut på appen. Å bruke Instagram for å lære om hvordan destinasjoner virkelig ser ut er en positiv måte å bruke appen på. Selv om dette er et av de viktigste trinnene, er det også viktig å sette regler for sosiale medier. Disse reglene trenger ikke bare være begrenset til skjermtid og bruk av sosiale medier, men viser dem også hvordan de bør angi personvern- og innholdsfiltre.

Be dem tenke på hvordan de har det når de bruker appen og hvordan de har det etter at de er ferdige. Å engasjere dem med aktiviteter som ikke trenger en smarttelefon er en annen utmerket måte å skape vaner der du ikke trenger å bruke for mye tid på enheten din.

20. Strekk ut hånden og snakk med barna dine

Følge barna dine på sosiale medier (24 eksperttips for foreldre) | SmartSocial.com (21)

Mo Mulla,Foreldrespørsmål

Noen tegn du bør se etter er hvis barnet ditt skriver om:

 • Å være suicidal
 • Vold
 • For store mengder angst
 • Selvskading
 • Sliter med spiseforstyrrelser
 • Psykiske helseproblemer

Hvis du ser noen av disse emnene i elevens innlegg, må foreldrene:

 • Ta kontakt med barnet ditt og se hvordan de har det
 • Vurder å snakke med vennene deres for å se om de vet noe for å hjelpe deg bedre å forstå hva som skjer

Hvis du er bekymret for barnet ditt, ikke nøl med å kontakte en profesjonell for å få hjelp. De kan hjelpe deg med å gi profesjonell støtte og ressurser du trenger for å hjelpe barnet ditt gjennom det de går gjennom. Hvis du ser noen tegn på at barnet ditt kanskje sliter, bør du ta en hånd og snakke med dem.

Det kan være vanskelig for barn å åpne opp om hva som skjer i livene deres, men de trenger å vite at foreldrene deres er der for dem uansett.

21. Se etter advarselsskilt

Følge barna dine på sosiale medier (24 eksperttips for foreldre) | SmartSocial.com (22)

Chris Anderson, forelder, lærer ogForfatter

I mars 2016 tok sønnen min sitt eget liv. Han var 13 år gammel. Det kom som et sjokk for alle som kjente ham. I ukene som fulgte fikk vi vite at han hadde slitt med depresjon og angst en stund.

Når vi ser tilbake, var det tegn på sosiale medier som vi kunne ha, og burde ha, plukket opp. Hvis vi hadde fulgt nøyere med, hadde vi kanskje klart å skaffe ham den hjelpen han trengte før det var for sent.

Som foreldre kan det være vanskelig å vite hva man skal se etter når det gjelder barna våre og deres innlegg på sosiale medier. Det er imidlertid noen generelle advarselsskilt som vi kan være på utkikk etter.

Hvis barna våre legger ut innlegg om at de ønsker å skade seg selv, eller hvis de kommer med trusler om vold mot andre, er dette åpenbart grunn til bekymring. I tillegg, hvis barna våre ser ut til å trekke seg fra sine vanlige aktiviteter og sosiale interaksjoner, kan dette være et tegn på at de sliter følelsesmessig.

22. Se på bildetekster og kommentarer

Vanessa Fassbinder,Child Insider

Et av tegnene som foreldre bør se etter er hvilken type innlegg som deles av barna deres og hva slags bildetekster de skriver under bildene sine.Noen ganger har barn for vane å formidle tankene sine gjennom innlegg som deles på sosiale medier eller bildetekstene under innleggene deres. Måten de skriver eller deler på forteller mye om humøret og tankene de opplever.

For eksempel deler barn ofte depressive innlegg og skriver negative bildetekster for innleggene sine på sosiale medier. Dette kan tyde på at de lider av depresjon. Derfor, mens de blar gjennom barnas sosiale mediekontoer, bør foreldre være forsiktige med analysen.

Foreldre bør først snakke med barna sine om hva som plager dem.Hvis problemet er alvorlig, bør du som forelder oppmuntre barnet ditt til å søke profesjonell hjelp. Ellers kan oppførselen være skadelig for dem i det lange løp.

Vanligvis krever disse tilfellene raske handlinger fordi barnets mentale tilstand vanligvis er ustabil. Før de setter i gang en ugunstig hendelse, er det bedre å identifisere og søke riktig hjelp for barnet.

23. Vær sårbar selv

Følge barna dine på sosiale medier (24 eksperttips for foreldre) | SmartSocial.com (23)

Rachel Fink, forelder og medgründer avForeldrepod

Hvis barnet ditt hentyder til å ha problemer på sosiale medier, enten det er psykiske problemer, selvskading, vold eller dårlig selvtillit, så er det veldig viktig å ta det opp på en skånsom måte. Det er viktig at du nærmer deg samtalen med et åpent sinn, og med en vilje til å lytte. Hvis barnet ditt føler seg dømt eller føler at du vil bli skuffet eller sint, vil de umiddelbart bli defensive og lukket, og du kommer ingen vei.

Og pro-tips fra en mor med mye erfaring:å gjøre deg selv sårbar ved å avsløre noen av dine egne problemer som kan være relatert til barnet ditt, er en fin måte å hjelpe dem med å åpne seg.

Selv har jeg for eksempel slitt med angst og fødselsdepresjon. Å snakke åpent om dette med barna mine har igjen hjulpet dem med å åpne opp for meg om sine egne psykiske problemer, slik at det blir en ærlig samtale og jeg kan gi støtte.

24. Se ikke bare på hva de legger ut, men hvem de samhandler med

Følge barna dine på sosiale medier (24 eksperttips for foreldre) | SmartSocial.com (24)

Brandon Walsh, grunnlegger avPappa er enig

Foreldre må være veldig på vakt når de følger barnas sosiale mediekontoer, for å se etter innhold som indikerer at de trenger hjelp. Det kan være et innlegg de kan dele med vennene sine eller et bilde av seg selv som kan vise selvskading.Interaksjoner med betydelig eldre mennesker kan også være et tegn på nød for foreldre, noe som kan signalisere at barna deres kan trenge hjelp.

Foreldre bør også observere om barna deres er følelsesmessig opprørt eller stresset etter at de bruker sosiale medier, eller om de er nervøse når de mottar en melding eller varsling på sine sosiale medier-kontoer. Dette vil hjelpe foreldre til å vurdere om barna deres trenger hjelp.

Noen ganger kan barn legge ut innhold som henspiller på vold, selvskading eller psykiske problemer. I dette tilfellet må foreldre stoppe barna sine fra ytterligere bruk av sosiale medier i en stund. De kan også sette foreldrelås på de sosiale mediekontoene til barna sine, for å hindre dem i å få tilgang til eller legge ut innhold som kan være skadelig eller mentalt utfordrende.

Foreldre bør også snakke med barna for å fortelle dem om innleggene deres på sosiale nettsteder er passende eller ikke.

25. I en verden hvor rovdyr og nettmobbing skjer, kan det være nødvendig å følge barna dine

Sonya Schwartz, grunnlegger,Hennes norm

Følge barna dine på sosiale medier (24 eksperttips for foreldre) | SmartSocial.com (25)

Borte er dagene da barna dine ville ødelegge og banke alle tingene i huset ditt mens de lekte. De er nå stort sett inne på rommene og bruker all tid på sosiale medier. Som mor er jeg virkelig bekymret for mine barns velferd, som mange foreldre. Det er mange gode mennesker i denne verden, mendet er heller ingen mangel på ugjerningsmenn.

I sosiale medier vet du ikke engang om du snakker med en ekte person bak et bilde. Jeg har det greit å vite at barna mine snakker med klassekamerater og venner. Det jeg ikke har det greit med er at de snakker med fremmede. Her er to grunner til at du bør følge barna dine på sosiale medier:

 1. For å hindre rovdyr i å samhandle med barnet ditt:Jeg ville ikke la barna mine vandre bort uten tilsyn, og sosiale medier er et stort åpent rom hvor ikke alle er snille
 2. Slik ser du etter potensiell mobbing:Pass på at barna dine ikke er utsatt for mobbing eller ikke selv mobber

Til syvende og sist tror jeg at det er barnas avgjørelse om de lar deg se på deres sosiale mediekontoer, siden de alltid kan opprette en annen hvis de vil skjule noe for deg.Så ikke tving deg inn, for det kan bare føre til en start på gjensidig mistillit.Kommuniser med barna dine hva du vil og hvorfor du vil ha det. La dem vite at du bare er ute etter deres sikkerhet, og at det er mange dårlige mennesker der ute som kan prøve å skade dem hvis de ikke er forsiktige.

26. Forstå konsekvensene av trusler på sosiale medier

Følge barna dine på sosiale medier (24 eksperttips for foreldre) | SmartSocial.com (26)

Clay Cranford, sheriffavdelingen i Orange County

Et annet stort problem er trusler. Jeg hadde en situasjon der en førsteårsstudent på videregående skole sa noe upassende i timen, han ble suspendert og sendt hjem (det var ikke første gang han hadde denne typen oppførsel), han fant en lærers Instagram-bilde og la det på siden sin sa at dette var læreren som sendte ham hjem. Han stoppet ikke der. Deretter snakket han om hvordan han ønsket å skade henne, og dette anses som en kriminell trussel av staten California. Han hadde ingen intensjon om å skade denne læreren, han var sint, og i tankene hans var dette den eneste måten han kunne håndtere denne situasjonen. Følgelig måtte jeg skrive en kriminalitetsrapport og så utviste denne skolen ham for denne oppførselen. Denne typen valg har en katastrofal innvirkning på barn og foreldre må være klar over hvordan barna deres håndterer situasjoner, samt snakke med dem om konsekvensene av å bruke sosiale medier for å uttrykke frustrasjon.

Den viktigste sikkerhetsfaktoren for barn er å ha foreldre som snakker med dem. Foreldre trenger å gi kjærlighet og støtte til barna sine eller barna vil se etter det andre steder. Det er et grunnleggende, essensielt behov. En måte foreldre kan gjøre dette på er ved å ha vanlige familiemiddager. The Pediatric Journal of the American Medical Association fant at jo flere familiemiddager en familie har hver uke, jo større innvirkning har det på å redusere psykiske helseproblemer. En familiemiddag ble kvalifisert som at familien kom sammen for å spise uten skjermer, få øyekontakt og snakke med hverandre. Dette er en mulighet for foreldre til å formidle visdom og mestringsmetoder til barna sine.

Hvis barnet ditt er under 13 år og de ønsker sosiale medier, bør svaret være nei. Hjernen deres er ikke ferdig utviklet før senere i livet, men den utviklingen starter ikke før i 13-årsalderen. Videre ber sosiale medier-apper om at alle brukere skal være 13 og du vil ikke lære barnet ditt at det er greit å lyve.

Dette er noen av reglene som jeg krever at barna mine følger for å bruke sosiale medier, og jeg har disse kontraktene tilgjengelig på nettstedet mitt:

 • Jeg vil ikke oppgi navn, adresse, telefonnummer, skolenavn eller foreldres navn til noen jeg møter på datamaskinen

Så stiller jeg barna mine oppfølgingsspørsmål. Hvorfor tror du dette er en god idé? Har du noen gang hørt om noen som har gjort dette før?

 • Jeg må fortelle min mor eller far alle mine sosiale nettverks brukernavn og passord. De har tilgang til alle filene mine og kan se hva som helst på enheten min når som helst.

Denne etablerer også forventningen om personvern, som er null.

 • Jeg vil promotere noe, en veldedighet eller sak, på mitt sosiale nettverk som en betingelse for å ha et sosialt nettverk

Sønnen min fikk nylig en Instagram-konto, og vi fikk ham til å velge noe han brydde seg om. Vi la nylig merke til at organisasjonen han fulgte hadde en 5K i nærheten, og sønnen min kjørte ikke bare 5K, så nå legger vi ut bilder av ham på arrangementet på Instagramen hans, men han fikk også vennene sine til å løpe med dem. Dette er en fin måte å få barna dine med på positive ting.

 • Hvis jeg gjør en feil eller ser noe upassende, vil jeg fortelle foreldrene mine så snart som mulig

Fortell barna dine at du forventer at de vil gjøre feil. Fortell barna dine at hvis de gjør en feil og de kommer til deg først, med en gang, vil du sette disiplinen til side og hjelpe dem med problemet. Men hvis jeg senere finner ut at du hadde en mulighet til å fortelle meg det, og du ikke fortalte meg det, får konsekvensene inn.

Konklusjon

Foreldre bør holde seg personlig knyttet til barna sine om deres nettaktivitet; de bør ikke bare stole på overvåkingsprogramvare. I stedet kan de lage et digitalt sikkerhetsnett. Når foreldre holder kommunikasjonslinjene åpne, vil de sannsynligvis ha en mer positiv innflytelse i å bidra til å forme barnets digitale fotavtrykk – i dag og i årene som kommer.

Med så mange ressurser tilgjengelig og så mange mennesker som ønsker å hjelpe, kan selvmord forebygges.Sjekk vennene dine og familiemedlemmer ofte og la dem vite at du er der for dem.La oss jobbe for å bli kvitt stigmaet ved å snakke om psykisk helse.

Følge barna dine på sosiale medier (24 eksperttips for foreldre) | SmartSocial.com (27)

Hvis du eller noen du kjenner er i en nødsituasjon, ring eller send en tekstmelding Selvmord og kriselivslinjepå 988eller ring 911 umiddelbart. Hvis du ikke er komfortabel med å snakke i telefon, kan du ogsåSMS HJEM til 741-741å være koblet til en gratis, utdannet kriserådgiver påKrisetekstlinje.

Ekstra ressurser for foreldre

24+Anbefalinger for foreldrekontroll

Liste over 100+ populære apper for tenåringer (og foreldreveiledninger!)

Fordeler og ulemper med videospill

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edmund Hettinger DC

Last Updated: 17/08/2023

Views: 6058

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edmund Hettinger DC

Birthday: 1994-08-17

Address: 2033 Gerhold Pine, Port Jocelyn, VA 12101-5654

Phone: +8524399971620

Job: Central Manufacturing Supervisor

Hobby: Jogging, Metalworking, Tai chi, Shopping, Puzzles, Rock climbing, Crocheting

Introduction: My name is Edmund Hettinger DC, I am a adventurous, colorful, gifted, determined, precious, open, colorful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.