Har du familieproblemer? Eksperter sier at man skal passe på disse tegnene (2023)

Foreldre

Forfatter:

26. desember 2021

mbg Spiritualitet og relasjoner Editor

Av Sarah Regan

mbg Spiritualitet og relasjoner Editor

Sarah Regan er redaktør for spiritualitet og relasjoner, og en registrert yogainstruktør. Hun tok sin bachelorgrad i kringkasting og massekommunikasjon fra SUNY Oswego, og bor i Buffalo, New York.

Hva er familieproblemer?Typer familieproblemerVirkningen av familieproblemerTegn på familieproblemer

Hvordan håndtere dem

26. desember 2021

Ingen familie er perfekt, men for folk hvis familieliv aldri har vært direkte "dårlig", kan det være vanskelig å oppdage familieproblemer når de oppstår. Familieproblemer er mye mer enn misbruk eller avhengighet, for eksempel, og inkluderer en rekke forskjellige ting som påvirker hvert medlem av en familie. Her er hvordan du oppdager familieproblemer og håndterer dem, ifølge eksperter.

Hva er familieproblemer?

Familieproblemer eller problemer inkluderer enhver form for dynamikk, atferd og/eller mønster som forstyrrer husholdningen eller familien for øvrig. De kan variere fra mindre, mer vanlige utfordringer som å møte personligheter eller dele opp husarbeid, til mer intense problemer som å ha ennarsissistisk forelder, misbruk eller traumer mellom generasjoner, ifølge autorisert psykoterapeutBabita Spinelli, L.P.

Det viktigste med ethvert familieproblem er at det skaper stress og spenninger i familien, som igjen påvirker familiemedlemmene negativt, spesielt hvis det er små barn involvert.

Annonse

Denne annonsen vises med tredjepartsinnhold, og vi kontrollerer ikke tilgjengelighetsfunksjonene.

Typer familieproblemer:

1.

Sammenstøtende og/eller giftige personligheter

Fra det grunnleggende er det langt fra uvanlig at en familie har sammenstøtende personligheter. Kanskje søsken ikke kommer overens med hverandre, eller ett barn kommer ikke overens med en eller begge foreldrene, psykoterapeutAnnette Nuñez, Ph.D., LMFT,forteller mbg.

Dette kan gå et stort skritt videre når du har å gjøre med noen som visernarsissistiske tendensereller andregiftige egenskaper, legger Spinelli til, som introduserer en haug med andre problemer i familieenheten, som f.eksgassbelysningeller eksplosive kamper.

De beste datingappene å prøve i 2023, basert på hva du ser etterJulie Nguyen

Vil du ha varmere, mer selvsikker sex? Her er en enkel måte å komme i humør påJulie Nguyen

2.

Dårlig kommunikasjon

Nuñez og Spinelli bemerker begge at mangel på åpen og sunn kommunikasjon er årsaken til mange mer generelle familieproblemer. Som Spinelli forklarer, hvis det er veldig vanskelig å faktisk snakke med et familiemedlem, hvis det er dettillit problemer, hvis de avviser deg, eller problemer blir feid under teppet, er alle familieproblemer rundt kommunikasjon.

3.

Tungt press fra foreldrene

Perfeksjonisme i en familie kan ha ekstremt negative effekter på barn og deres egenverdi. Som Nuñez bemerker, når foreldre skammer seg eller dikterer hvordan barn skal føle seg eller være, kan det ta en toll på deres evne til å vokse som individer. "Foreldre trenger å ha noen grenser, men ikke når det kommer til et punkt hvor det er følelsesmessig voldelig," forklarer hun.

Ting som betinget kjærlighet, elleren dyp følelse av pressfor å møte forventningene til familien din, angi noen familieproblemer, legger Spinelli til. Det kan til og med føre til det som er kjent somgolden child syndrom.

Annonse

Denne annonsen vises med tredjepartsinnhold, og vi kontrollerer ikke tilgjengelighetsfunksjonene.

4.

Ulike foreldrestiler

En av de største hindringene for foreldre som et par er å finne ut hvordan du kan kombinere dinforeldrestilerpå en effektiv måte. Når du ikke kan, kan det forårsake noen problemer.

"Det kan forårsake mye spenning når foreldrene ikke er på samme side med foreldre," sier Nuñez til mbg. Og hvis du har å gjøre med utvidede familier, legger Spinelli til, kan det å ha innspill fra svigerfamilie når det gjelder foreldreskap også forårsake noen problemer.

5.

Penger

Så mange familier vil håndtere utfordringer rundt økonomi, budsjettering og sysselsetting. Spinelli sier pengeproblemer kan inkludere at en forelder tjener alle pengene og føler seg tynget, ikke har nok grunnleggende midler til det du trenger, generasjonsproblemer rundt fattigdom eller gambling, og så mye mer. Penger berører de fleste områder av livet vårt, og hvis det er problemer her, vil effekten merkes i enhver familie.

Annonse

Denne annonsen vises med tredjepartsinnhold, og vi kontrollerer ikke tilgjengelighetsfunksjonene.

6.

Administrere husholdningen

Det kan virke ungt, men gjøremål betyr virkelig noe. Hvis en person bærervekten av å opprettholde husholdningen, det er mye ansvar og press. Nuñez bemerker at det er viktig at husholdningsarbeidet deles opp på en rettferdig og alderstilpasset måte, slik at den ene forelderen ikke føler seg utnyttet, og barna begynner å lære å ta vare på seg selv.

7.

Ukontrollert avhengighet eller psykiske problemer

Hvis en forelder (eller til og med et barn) har problemer med psykiske helseproblemer eller avhengighet, kan det forårsake en stor splid i en familieenhet. Det er viktig at disse tingene ikke bare tas opp, men også snakkes om på en åpen og ærlig måte.

Som Nuñez forklarer, "Hvis en forelder føler at de skjuler psykisk sykdom eller noen form for rusmisbruk for et barn, tar barna opp det. De fanger opp de ikke-verbale signalene om inkonsekvens, og barn trenger konsistens for å ha en sterk familiefundament og føl deg trygg."

Annonse

Denne annonsen vises med tredjepartsinnhold, og vi kontrollerer ikke tilgjengelighetsfunksjonene.

8.

Konstant krangling

Hvis du vokste opp med å tro at konstant krangling var normalt, ifølge Spinelli, er det veldig ikke det. "Noen mennesker innser ikke at konstant krangling og krangling faktisk er et problem - de er bare så vant til det. De innser ikke at når det ropes eller skrikes og krangles, skaper det faktisk stress og spenning."

9.

Skilsmisse

Det er ikke uvanlig, men ja, skilsmisse forstyrrer absolutt en familieenhet og kan skape problemer når den blir feid under teppet. "Du vil bli overrasket over hvor mange menneskerhar ikke behandlet skilsmissei familien," sier Spinelli og legger til, "Det påvirker virkelig hvordan du ser forhold, og modellerer frykt rundt forhold, og ofte snakker folk ikke engang om det i familien."

10.

Avstand

Selv om det kan være vanskelig å unngå, kan avstand i en familie forårsake mange problemer rundt forventninger og grenser, ifølge Spinelli. For eksempel når ferien nærmer seg, er det ofte krangel rundt hvem som besøker hvem, hvorfor noen har bestemt seg for ikke å besøke det året, og så videre, forklarer hun.

11.

Medavhengighet

"Medavhengighetkommer i alle former og størrelser," forteller Spinelli til mbg. Selv om noen tilfeller av medavhengighet er milde, jo merinngrepdu finner i en familie, jo mer vil de enkelte medlemmene av den familien ha vanskelig for å skille sine egne ønsker, behov og ønsker, sier hun.

12.

Planlegging av konflikter

Nuñez bemerker at et annet vanlig familieproblem er planleggingskonflikter. Hvis ett eller flere familiemedlemmer har en travel timeplan, kan det være vanskelig å koble sammen og få tid til hverandre. Dette kan se ut som en forelder som jobber lange timer og sjelden er hjemme på dagtid, eller problemer med planlegging ettersom barn blir mer involvert i fritidsaktiviteter, forklarer hun.

1. 3.

Traumer mellom generasjoner

Sist men ikke minst,intergenerasjonelle traumerer et stort, ofte uløst familieproblem som stammer tilbake gjennom generasjoner. Ifølge Spinelli, hvis tidligere generasjoner opplevde ting som ekstrem fattigdom, rasemessige traumer, plutselig død, avhengighet, psykiske helseproblemer og mye mer, kan alt dette gå i arv gjennom generasjoner.

"Hvis noe har skjedd i forrige generasjon, og det familiemedlemmet aldri taklet det, siver den kamp-eller-flukten og det de gjennomgikk inn i de andre familiemedlemmene," sier Spinelli.

Hvordan familieproblemer påvirker oss.

Det er så mange måter alle de nevnte familieproblemene kan påvirke medlemmene av den familien på, spesielt barn i deres formende leveår. For eksempel, "Barn kan begynne å ha atferdsproblemer, som til gjengjeld får foreldre til å bli opprørt og barna utagerer mer," forklarer Nuñez. Og det er bare ett mer umiddelbar eksempel.

Våre barndomserfaringer spiller ut i voksen alder gjennomfeste sår, når vi bringer disse dysfunksjonelle mønstrene inn i våre voksne forhold, legger hun til. "La oss si at en forelder drar i en utviklingsalder der et barn trenger en forelder, for eksempel. Det fører oppproblemer med forlatelse", bemerker hun.

Samlet sett kan et betydelig antall uadresserte familieproblemer få folk til å føle at de ikke har ekte trygghet i livet, sier Spinelli. "Det kommer til å føre til tilknytningsproblemer. Kanskje de har håndtert overgrep, omsorgssvikt, forlatelse, noe som har skapt enusikker tilknytning. De kan også bli enunngåfordi de aldri har blitt modellert ubetinget kjærlighet av sin primære omsorgsperson," forklarer hun.

Tegn på familieproblemer:

 • Vanskeligheter med åpen, ærlig og sunn kommunikasjon
 • Hyppige slåsskamper eller krangling
 • Hyppig roping og skriking
 • Passiv-aggressivoppførsel
 • En fraværende forelder eller foreldre (fysisk og/eller følelsesmessig)
 • Misbruk av noe slag (fysisk, følelsesmessig og/ellerverbale overgrep)
 • Medavhengig atferd og/eller forklemmelse
 • Kamper rundt økonomi eller sysselsetting
 • Perfeksjonisme eller høye standarder i familien
 • Uenighet om husarbeid, foreldrestiler osv.
 • Spenning i husholdningen uten klar grunn
 • Vansker med å stole på familiemedlemmer

Hva du skal gjøre hvis du har problemer med familien:

1.

Identifiser hva det spesifikke problemet er.

Hvis du får en følelse av at du har å gjøre med en eller annen familiedysfunksjon, er det første du vil gjøre å gjøre deg klar over hva du har å gjøre med. Er detkontrollerende foreldre? Planlegge konflikter? Mangel på kommunikasjon?

Uansett hva problemet er, merker Nuñez og Spinelli begge at de erkjenner at det er det første trinnet. Derfra kan du begynne å behandle hvordan du vil bringe det opp til familiemedlemmene dine, noe som bringer oss til neste punkt.

2.

Snakk om det.

Ingenting løses ved å feie det under teppet, og familieproblemer er intet unntak. Nuñez og Spinelli sier begge at du vil løse eventuelle problemer som tynger tankene dine, selv om det ikke er lett.

"Gi deg selv tillatelse til å si 'Hei, jeg føler meg sint eller ergerlig, og jeg må snakke om dette'," sier Spinelli. Og som Nuñez bemerker, kan du dempe slaget ved å bruke språk som ikke er rettet mot dem, og velge "jeg"-utsagn i stedet for "du"-utsagn (dvs. "Jeg føler meg trist når du går glipp av middag," i stedet for "Du savner alltid" middag; du er så hensynsløs.")

Nuñez legger også til at det er en god idé å velge en lavstresstid når dere kan gi hverandre deres udelte oppmerksomhet og energi. (Så, sannsynligvis ikke rundt høytiden.)

3.

Vurder å søke profesjonell hjelp.

Når du har luftet noen av bekymringene dine, kan det være nødvendig å be om hjelp fra en profesjonell. Enten du velger individuell terapi,parterapi, eller familieterapi er opp til deg og din familie, men hvilken som helst av dem kan absolutt hjelpe med å forstå hvordan familieproblemer har påvirket deg – og hvordan du skal håndtere dem.

"Og selv om en familie ikke går til terapi, er det viktig for hver person å føle at de har en stemme i familien, og å si ifra, og virkelig gi uttrykk for det de trenger i den enheten," sier Nuñez.

4.

Sett grenser.

Og sist, men absolutt ikke minst, når alt annet feiler,grenser med familiener en nødvendighet for å holde en familiedynamikk så sunn som mulig for alle. "Tenk virkelig på hvordan du kan sette grenser og gi deg selv tillatelse," sier Spinelli.

Enten du velger bort å gå til hver familiesammenkomst, holder avstand til familiemedlemmer som gjør deg ukomfortabel eller sint, eller bare forteller et familiemedlem når deres oppførsel er uakseptabel for deg, sier Spinelli at du er helt i din rett til å gjøre det .

Bunnlinjen.

Ingen familie er uten en liten dysfunksjon. Tross alt var det åndelige ikonet Ram Dass som en gang sa: "Hvis du tror du er opplyst, gå til en uke med familien din."

Men uansett hvor mange problemer familien din ser ut til å stå overfor, er det bare en av dere som skal identifisere problemene, jobbe gjennom dem og bryte kjeden for fremtidige generasjoner.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ray Christiansen

Last Updated: 18/10/2023

Views: 5657

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ray Christiansen

Birthday: 1998-05-04

Address: Apt. 814 34339 Sauer Islands, Hirtheville, GA 02446-8771

Phone: +337636892828

Job: Lead Hospitality Designer

Hobby: Urban exploration, Tai chi, Lockpicking, Fashion, Gunsmithing, Pottery, Geocaching

Introduction: My name is Ray Christiansen, I am a fair, good, cute, gentle, vast, glamorous, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.